Izvor: Nezavisne Novine, 11.Feb.2016, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev: Uključivanjem Arapa u sirijski konflikt izbio bi novi svjetski rat

MINHEN - Ruski premijer Dmitrij Medvedev upozorio je da bi izbio novi svjetski rat ukoliko bi se arapske snage uključile u konflikt u Siriji.

On je u Minhenu istakao da bi takav scenario trebalo spriječiti svim silama i usredsrediti se na razgovore o primirju.

"Amerikanci, kao i naši arapski partneri moraju dobro da razmisle o ovome. Da li oni žele permanentni rat? Da li stvarno misle da mogu da pobijede >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u ovom ratu na brzinu", naveo je Medvedev za njemački list Handelsblat biznis dejli.

Prema njegovim riječima, neophodno je da sve strane budu primorane da sjednu za pregovarački sto, umjesto što "raspiruju varnice novog svjetskog rata".

Ministri spoljnih poslova 17 zemalja članica Kontakt-grupe za Siriju okupili su se u Minhenu u nastojanju da pokrenu sirijski mirovni proces, a domaćini sastanka su američki državni sekretar Džon Keri i ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Rusija je predložila primirje od 1. marta ali Vašington smatra da će to Moskvi i sirijskoj vladi dati još tri nedjelje da unište umjerene pobunjeničke grupe. SAD su zato uzvratile prijedlogom da primirje odmah stupi na snagu.

(NN/B92)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.