Marš za Alep prenoćio u Žitkovcu

Izvor: Aleksinac.net, 12.Apr.2017, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Marš za Alep" prenoćio u Žitkovcu

Učesnici "Civil March For Aleppo" u utorak, 11. aprila prenoćili su u Žitkovcu, tačnije u dvorištu Osnovne škole.

Oni su 26. decembra prošle godine krenuli pešice iz Berlina i preko Češke, Austrije, Slovenije i Hrvatske stigli u Srbiju. U Srbiji će biti do 22. aprila, a na njihovoj ruti ka sirijskom gradu Aleppu našao se i Žitkovac.

U nedostatku pravovremenih informacija ne čudi da su u prvom trenutku meštani Žitkovca bili zbunjeni i da su lako >> Pročitaj celu vest na sajtu Aleksinac.net << naseli na dezinformaciju da se radi o azilantima.

"Marš civila za Alep" je incirala poljska novinarka i blogerka Ana Albot iz Berlina u znak solidarnosti sa žrtvama rata u Siriji i sa ciljem da se obustavi ono što se dešava u Alepu i da se civilima dostavi humanitarna pomoć.

Učesnici su planirali da dnevno prelaze od 15 do 20 kilometara i to putem izbeglica, ali u obrnutom smeru.

Iz Srbije idu dalje ka Makedoniji, Grčkoj i Turskoj, a u Siriju stižu u septembru.

facebook.com

Nastavak na Aleksinac.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Učesnici mirovnog marša za Siriju stižu u Niš

Izvor: RadioCity.rs, 12.Apr.2017

Svoj mirovni marš započeli su 26. decembra protekle godine iz Berlina i za tri meseca prepešačili su više od 3.000 kilometara kroz Česku, Austriju, Sloveniju, Hrvatsku i Bosnu. Cilj im je dolazak u sirijski grad Allepo koji je planiran za avgust 2017. godine.. „U Srbiju su stigli 31. marta,...

Nastavak na RadioCity.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Aleksinac.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Aleksinac.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.