Makron predlaže VOJNU KOALCIJU SA SAD: Moramo zaustaviti PREPOROD Islamske države u Siriji!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Okt.2019, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron predlaže VOJNU KOALCIJU SA SAD: Moramo zaustaviti PREPOROD Islamske države u Siriji!

Makron se je ovo predložio Trampu u telefonskom razgovoru.

Francuski predsednik Emanuel Makron razgovarao je telefonom sa američkim predsednikom Donaldom Trampom o turskoj ofanzivi u Siriji i upozorio ga da posledica toga može biti oživljavanje aktivnosti takozvane Islamske države.

Kako se navodi u saopštenju kabineta Makrona, on je naglasio da je potrebno pod hitno zaustaviti tursku ofanzivu.

U saopštenju se ne precizira da li je Makron pozvao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << američke snage da intervenišu.

Makron je ukazao na potrebu da se zaustavi "bilo kakav preporod Islamske države u regionu" i da se pruži podrška kurdskim snagama, koje su pomogle vojnoj koaliciji pod vođstvom SAD da preuzmu teritoriju Sirije i Iraka od ekstremista Islamske države.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.

BONUS VIDEO:

VIDEO KOJI JE RASPLAKAO SVET: Siromašni dečak sprema obrok svom malenom bratu POPUT PROFESIONALCA

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.