Lavrov pozvao SAD da više ne dolazi do provokacija protiv Sirije

Izvor: Vostok.rs, 27.Jun.2017, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov pozvao SAD da više ne dolazi do provokacija protiv Sirije

Ruski šef diplomatije Sergej Lavrov razgovarao je telefonom sa američkim državnim sekretarom Reksom Tilersonom i pozvao je Vašington da preduzme sve neophodne mere kako više ne bi dolazilo do provokacija uperenih protiv sirijskih snaga, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.

On je objasnio da sirijske snage vode borbu protiv terorista.

Istovremeno, tokom telefonskog razgovora bilo je reči i o pronalasku mirnog rešenja za Siriju, a istaknuta je potreba da se usaglasi i učvrsti režim prekida vatre u zemlji.

Lavrov i Tilerson su se dogovorili da nastave razgovore po tom pitanju, kao i da se ubuduće preciznije dogovaraju oko tema za razgovor.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.