Lavrov odbacio optužbu SAD da pomaže Asadu

Izvor: Blic, 17.Feb.2014, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov odbacio optužbu SAD da pomaže Asadu

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov odbacio je danas optužbu američkog državnog sekretara Džona Kerija da Rusija, podržavjući režim u Damasku, sprečava rešavanje sirijskog konflikta.

"Ispunili smo sve ono što smo obećali (u vezi sa rešavanjem sirijske krize)", rekao je Lavrov.

On je dodao da Moskva svaki dan radi sa sirijskim vlastima, i ocenio da režim u Damasku nije taj koji stvara >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << najviše problema.

"Podaci pokazuju da režim ne stvara najviše problema, već teroristi i terorističke organizacije koje su sve brojnije u Siriji i koje se ne povinuju nijednoj političkoj strukturi", rekao je Lavrov.

Keri je optužio sirijskog predsednika Bašara el-Asada da opstruira mirovne pregovore i zatražio da Moskva izvrši pritisak na režim u Damasku i pregovara sa sirijskom opozicijom.

Druga runda pregovora predstavnika sirijskog režima i opozicije koja traži njegovo svrgavanje završena je bez rešenja. Sirijske vlasti odbile su da razgovaraju o tome kako da se formira prelazana vlada, na čemu su insistirali opozicija i njene zapadne pristalice.

U Siriji je od početka rata marta 2011, poginulo više od 140.000 ljudi.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov odbacio optužbe da Rusija pomaže Asadu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Feb.2014

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov odbacio je danas optužbu američkog državnog sekretara Džona Kerija da Rusija, podržavjući režim u Damasku, spriječava riješavanje sirijskog konflikta. "Ispunili smo sve ono što smo obećali (u vezi sa riješavanjem sirijske krize)", rekao je Lavrov. On...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Lavrov odbacio optužbe da Rusija pomaže Asadu

Izvor: Danas, 17.Feb.2014

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov odbacio je juče optužbu američkog državnog sekretara Džona Kerija da Rusija, podržavajući režim u Damasku, sprečava rešavanje sirijskog konflikta.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.