Lavrov o Siriji sa turskim i iranskim kolegom

Izvor: RTS, 18.Dec.2016, 05:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov o Siriji sa turskim i iranskim kolegom

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov razgovarao je telefonom sa šefovima diplomatija Turske i Irana o krizi u Siriji, i tom prilikom su se dogovorili da se sastanu u bliskoj budućnosti, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.
Ministri su istakli značaj zajedničkih napora međunarodne zajednice u cilju pružanja humanitarne pomoći u Siriji i posredovanja u iznalaženju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << političkog rešenja za sirijski sukob, navodi se u saopštenju uz napomenu da su razgovori obavljeni na inicijativu Rusije, prenosi Rojters.
Istovremeno, vojni list pod upravom Hezbolaha, saveznika Damaska, navodi danas da su iz Alepa krenuli autobusi kojima će biti evakuisani civili iz dva sela pod opsadom u sirijskoj provinciji Idlib, navodi britanska agencija.
Evakuacija iz oblasti pod kontrolom pobunjenika u istočnom Alepu juče je obustavljena zbog zahteva provladinih snaga da se evakuišu i ljudi iz sela Al-Fua i Kefraja, koja su pod opsadom sirijskih pobunjenika.
U međuvremenu, neimenovani zvaničnik Ministarstva odbrane Rusije rekao je danas da je evakuacija pobunjenika koji se bore protiv sirijskog predsednika Bašara el-Asada otvorila nove mogućnosti za primirje i u drugim delovima Sirije, prenele su ruske agencije.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Iran: Rusija će biti domaćin novog samita o Siriji

Izvor: Vostok.rs, 18.Dec.2016

Ministarstvo spoljnih poslova Irana saopštilo je da će krajem decembra u Moskvi biti održani pregovori posvećeni situaciji u Siriji, uz učešće iranskih, ruskih i turskih zvaničnika.. . Pres-sekretar Ministarstva spoljnih poslova Irana Bahram Kasemi je izjavio da će sastanak na nivou šefova...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.