Iran: Rusija će biti domaćin novog samita o Siriji

Izvor: Vostok.rs, 18.Dec.2016, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran: Rusija će biti domaćin novog samita o Siriji

Ministarstvo spoljnih poslova Irana saopštilo je da će krajem decembra u Moskvi biti održani pregovori posvećeni situaciji u Siriji, uz učešće iranskih, ruskih i turskih zvaničnika.

Pres-sekretar Ministarstva spoljnih poslova Irana Bahram Kasemi je izjavio da će sastanak na nivou šefova diplomatija triju zemalja biti održan 27. decembra. Bahram Kasemi je rekao i da je kriza u Siriji „isfabrikovana“ i da se naduvava prebacivanje mnogobrojnih terorista u tu zemlju koje organizuju zapadne zemlje i arapske države sa ciljem da se obori zakoniti režim. On je naveo da zapadne i arapske zemlje počinju da govore o potrebi prekida vatre jer se teroristi suočavaju sa ozbiljnim pritiskom vladinih snaga.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštilo je da su šefovi diplomatija Rusije, Irana i Turske, Sergej Lavrov, Mevlut Čavušoglu i Muhamed Džavad Zarif, razgovarali telefonom o situaciji u Siriji, u kontekstu oslobađanja istočnog dela Alepa. Oni su se dogovorili da se uskoro sastanu, samo nije navedeno tačno mesto susreta.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Sastanak šefova diplomatija Rusije, Irana i Turske o Siriji u utorak u Moskvi

Izvor: Beta, 18.Dec.2016

Šefovi diplomatija Rusije, Irana i Turske sastaće se u Moskvi u utorak, 20. decembra, potvrdilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova, javlja agencija Tass.Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Mihail Bogdanov je rekao da je planirano da trojni sastanak bude 20. decembra u Moskvi, i da je o tome...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.