Lavrov i Tilerson prvi put posle napada: Kome ovo odgovara

Izvor: B92, 08.Apr.2017, 21:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov i Tilerson prvi put posle napada: Kome ovo odgovara

Moskva -- Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov i američki državni sekretar Reks Tilerson razgovarali su prvi put posle napada SAD na Siriju.

Lavrov je Tilersonu u telefonskom razgovoru rekao da napad na Siriju ide na ruku ekstremistima, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova.

U prvom razgovoru nakon napada SAD na Siriju, dvojica zvaničnika su "razmotrila situaciju u toj zemlji nakon udara >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << američkih vojnih snaga na sirijske snage u noći 7. aprila", saopštilo je ministarstvo, prenosi Tass.

"Sergej Lavrov je naglasio da napad na zemlju čija se vlada bori protiv terorizma samo ide na ruku ekstremistima i stvara dodatne pretnje po regionalnu i globalnu bezbednost", navodi se u saopštenju.

U noći između četvrtka i petka Sjedinjene Američke Države su lansirale više od 50 raketa „tomahavk“ na sirijski vojni aerodrom u Šairatu, koji se nalazi 38 kilometara od Homsa.

Do akcije je došlo nakon napada hemijskim oružje u Idlibu za koji SAD terete režima Bašara el Asada.

Opširnije o čitavom slučaju napada SAD na Siriju pročitajte - OVDE.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.