Lavrov: Teroristi u Idlibu pokušavaju da drže civile kao ljudski štit

Izvor: Beta, 29.Avg.2018, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lavrov: Teroristi u Idlibu pokušavaju da drže civile kao ljudski štit

Teroristi u severozapadnom sirijskom grdu Idlibu pokušavaju da drže civile kao taoce i da ih koriste kao ljudske štitove, i oni se moraju ukloniti, rekao je danas ruski ministar spoljnih poslvoa Sergej Lavrov posle razgovora s svojim saudijskim kolegom Abdulom al Džubeirom u Moskvi. Lavrov rekao da je Idlib bio i glavna tema sastanka ruskih i turskim ministara spoljnih poslova i odbrane u Moskvi, uz učešće specijalnih službi, prenosi ruska agencija TASS."Iz razumljivih razloga Idlib je poslednje glavno uporište terorista koji pokušavaju da se kockaju sa statusom zone deeskalacije i drže civile kao ljudske štitove i nastoje da pokore naoružane foramcije spremne za pregovre s sirijskom vladom. Tako da sa svakog stanovišta ovaj 'čir' mora biti likvidiran", rekao je Lavrov.Moskva je za to da se u Idlibu hitno razdvoji opozicija od grupe Džabhat al Nusra, teroristička organizacija koja je zabranjena u Rusiji, i da se istovremeno sprovede operacija protiv terorista, rekao je Lavrov i dodao da Rusija i Turska imaju političko razumevanje oko toga."Kako preneti taj poliltički dogovor u jezik praktične akcije, o tome vojske Rusije i Turske na terenu razgovaraju", dodao je Lavrov.Na razgovorima 24. avgusta Lavrov i njegov turski kolega Mevlut Čavušoglu su razgovarali o situaciji u Idlibu. ...
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

LAVROV UPOZORIO: Teroristi u Idlibu pokušavaju da drže civile kao ljudski štit

Izvor: Kurir, 29.Avg.2018

Teroristi u severozapadnom sirijskom gradu Idlibu pokušavaju da drže civile kao taoce i da ih koriste kao ljudske štitove, i oni se moraju ukloniti, rekao je danas ruski ministar spoljnih poslvoa Sergej Lavrov posle razgovora s svojim saudijskim kolegom Abdulom al Džubeirom u Moskvi.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.