Kurdske snage u Siriji pozvale SAD na moralnu odgovornost

Izvor: Beta, 12.Okt.2019, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kurdske snage u Siriji pozvale SAD na moralnu odgovornost

Kurdske snage u Siriji pozvale su danas Vašington da "preuzme moralnu odgovornost" i da poštuje obećanja, pošto smatraju da su ih američke snage napustile povlačenjem što je omogućilo tursku ofanzivu protiv njih."Naši saveznici su nam garantovali zaštitu... ali su nas odjednom napustili sa neopravdanom odlukom da povuku svoje snage kod turske granice", saopštile su Sirijske demokratske snage (SDF) čijem su sastavu kurdske snage."Pozivamo saveznike da preuzmu svoju moralnu odgovornost i ispune svoja obećanja", navodi se u saopštenju.SDF su bili saveznici američkim snagama u borbi protiv džihadista Islamske države.Turska ofanziva pokrenuta je u sredu. Opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava navela je da je od srede stradalo više od 80 kurdskih boraca i 28 civila.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Vašington

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kurdske snage u Siriji pozvale SAD na moralnu odgovornost

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Okt.2019

Kurdske snage u Siriji pozvale su danas Vašington da "preuzme moralnu odgovornost" i da poštuje obećanja, pošto smatraju da su ih američke snage napustile povlačenjem što je omogućilo tursku ofanzivu protiv njih..."Naši saveznici su nam garantovali zaštitu.. ali su nas ođednom napustili sa...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.