Kremlj: Monstruozan zločin, ali SAD nemaju informacije

Izvor: B92, 06.Apr.2017, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kremlj: Monstruozan zločin, ali SAD nemaju informacije

Moskva -- SAD nemaju "objektivne" informacije o "monstruoznom zločinu" u kojem je u utorak poginulo 86 osoba u Siriji, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je primetio da "napad Zapad pripisuje sirijskim vlastima".

"Odmah posle tragedije niko nije imao pristup zoni Han Šeikuna, gradića u pobunjeničkoj provinciji Idlib, gde je sproveden napad za koji se sumnja da je izveden hemijskim oružjem", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Peskov.

Portparol Kremlja je dodao da prema tome informacije američke strane nisu "mogle da budu zasnovane na materijalnim dokazima ili objektivnim svedočenjima".

"Niko ne može da ima pouzdane i realne informacije o tom opasnom i monstruoznom zločinu", dodao je portparol Kremlja i dodao da Rusija nije saglasna sa ocenama koje su iznete o tom napadu.

Prema poslednjem bilansu, u napadu je stradalo 86 osoba, među kojima tridesetoro dece.

Lekari su na mestu napada utvrdili da stanje žrtava ukazujena to da su bile izložene otrovu.

Savet bezbednosti UN, koji je u sredu održao hitnu sednicu o napadu u Siriji, odložio je usvajanje rezolucije o osudi napada jer se Rusija nije saglasila s tekstom.

Diplomatski izvori u UN saopštili su da se danas očekuje usvajanje rezolucije koju su predložile SAD, Francuska i Velika Britanija.

Rusija je navela da je tekst "neprihvatljiv", jer se "unapred određuje krivac".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.