Izvor: JUGpress.com, 18.Jun.2024, 17:09

Stošić: Šta kvalifikuje direktora SRC “Dubočica” za tu funkciju

LESKOVAC

Na konferenciji za medije leskovačkog Gradskog odbora Narodnog pokreta Srbije predsednik Dragan Stošić je postavio pitanje ko će voditi SRC „Dubočicu“, s obzirom da je u toku konkurs za izbor direktora.

„Do sada je direktor imao status vršioca dužnosti, uskoro to neće biti, a mi smo u neformalnom razgovoru sa uposlenicima saznali je pod izgovorom uštede na putnim troškovima sadašnji vd direktor koristi gugl map, jer ne veruje zonama udaljenosti >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << uposlenika od radnog mesta. Istovremeno, naši sagovornoci su rekli da on službeni auto koristi 24 časa, a svakog meseca podnosi račun za benzin na sto litara. Isti taj auto, Fiat Punto, slao je na remont početkom godine i ispostavljen je račun na 150.000 dinara. Auto je prilično star i nema tržišnu vrednost ni polovine te sume. Na automobilu se ne primećuje da je mnogo toga renovirano. Budžetska inspekcija je izvršila kontrolu trošenja sredstava SRC-a i naložila da se u budžet grada vrate sredstva u iznosu od 4,5 miliona dinara. Inspekcija je utvrdila da su sredstva isplaćena na ime prekovremenog rada, gde je veća grupa radnika svakog meseca dobijala povišicu po toj osnovi. Ono što je sporno i što je inspekcija je i pitala zašto svakog meseca. Na jesen su izvedeni radovi na toaltima površine 30 metara kvadratnih, koji su plaćeni 2,5 miliona. Za te pare je moguće sagraditi stan takve površine. Avantura park, koji je plaćen 7,2 miliona dinara, je urasao u travu visoku pola metra, pa pitam da li je i ta trava u sklopu ponude parka, avantura kroz visoku travu. U maloj sali je skinuta lamperija i postavljen je materijal koji ne odgovara za tu namenu, pa sada postoje rupe kada se igra odbojka ili rukomet, pa će morati ponovo da se renovira ta sala…“

Stošić pita da li sve što je pobrojao kvalifikuje sadašnjeg direktora da i dalje bude na toj funkciji, ili zavisi od toga u kojoj je stranci.

PODRŽAVAJU INICIJATIVU ZA SMENU CVETANOVIĆA

Narodni pokret Srbije podržaće inicijativu GG „Za Leskovac – ZAJEDNO“ kojom se traži zakazivanje vanredne sednice Skupštine Grada Leskovca na kojoj bi se raspravljalo o razrešenju gradonačelnika povodom afere oko atarskih puteva. (kraj) IS/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.