Kosovski Albanac poginuo u Siriji

Izvor: B92, 10.Avg.2014, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kosovski Albanac poginuo u Siriji

Priština -- Još jedan kosovski Albanac poginuo je boreći se u redovima islamskih ekstremista u Siriji, 19-godišnji Patiot Matoši, iz okoline Gnjilana.

Kako pišu prištinski mediji, on je svega nekoliko meseci bio pripadnik organizacije Islamska drzave Iraka i Sirije (ISIS), ali je još pre godinu počeo da poziva na džihad - islamski sveti rat.

List "Ekspres" prenosi ekskluzivnu priču o tom učeniku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << medrese "Alaud-di", i o njegovim vezama sa teroristom Lavdrimom Muhadžerijem, kao i sa kontroverznim gnjilanskim imamom Zekerijom Chazimijem, učiteljem Muhadzerija.

Matoši je možda više sam rekao o sebi, pošto bio jedan od najaktivnijih džihadista po društvenim mrežama, na kojima je predstavljen nadimkom koji se na albanskom prevodi sa "Dođi u Džihad".

On je u jednoj prilici preko društvenih mreža pretio jednom imamu koji je otvoreno govorio protiv ISIS-a, napisavši: "Neka me bog odredi da ti odesečem glavu".

Matoši je ubijen u petak i, kako se navodi po džihadskim forumima, pogođen je snajperom.

Porodica Matoši, iz sela Velikince kod Gnjilana, nije želela ništa da izjavi za medije, ali su bliski rođaci rekli "Ekspresu" da je on bio najbliži saradnik albanskog teroriste Muhadžerija.

O Muhadžeriju su prištinski mediji već izveštavali i objavljivali njegovu sliku kako u ruci držu odsečenu glavu jednog dečaka.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Još jedan kosovski Albanac poginuo u Siriji

Izvor: Vesti-online.com, 10.Avg.2014

Još jedan kosovski Albanac poginuo je boreći se u redovima islamskih ekstremista u Siriji, a reč je o 19-godišnjem Patriotu Matoši iz okoline Gnjilana...Foto: Ilustracija.. ..Prištinski mediji pišu da je on svega nekoliko meseci bio pripadnik organizacije "Islamska država", ali je još pre godinu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.