Konašenkov: Udari ruske avijacije u Siriji čine napetim samo teroriste i neke zemlje NATO

Izvor: Vostok.rs, 08.Feb.2016, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Konašenkov: Udari ruske avijacije u Siriji čine napetim samo teroriste i neke zemlje NATO

08.02.2016. -

Rusija je odgovorila na optužbe generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga da delovanje njene avijacije u Siriji pogoršava situaciju u toj zemlji i smeta pronalaženju političkog rešenja.

Portparol Ministarstva odbrane RF, general Igor Konašenkov, u ime svog vojnog vrha je poručio ne samo Stoltenbergu:

„Do pojave naše avijacije u Siriji, upravo zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << NATO  su pune tri godine glumile u toj zemlji uništavanje međunarodnog terorizma. Za celo to vreme, niko na Zapadu, a tim pre u Briselu,  nije ni razmišljao ni o kakvim pregovorima u Siriji.  Samo su se precizirali rokovi kada će se ta zemlja raspasti po „libijskom scenariju”. A zna se: upravo su NATO-zemlje u Libiji uspostavile „demokratiju” po svom šablonu”.

Konašenkov je još podvukao: „Samo zahvaljujući dejstvima naših Vazdušno-kosmičkih snaga, Sirijci su poverovali da da mogu pobediti terorizam u svojoj zemlji. Samim tim su počeli i da ponovo razmišljaju o budućnosti Sirije”.

On je Stoltenbergovu tvrdnju da Rusija povećava „napetost” u Siriji nazvao „glupošću” i dodao:

„Ako je u Siriji neko u „napetosti” zbog naših udara, onda su to samo teroristi. A zbog čega su, zajedno sa teroristima, u napetosti i u nekim zemljama NATO – to je već pitanje za uvaženog gospodina Stoltenberga”.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut

Fakti

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.