Keri savetuje Trampa: Bilo bi dobro odete na pregovore

Izvor: B92, 15.Jan.2017, 20:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri savetuje Trampa: Bilo bi dobro odete na pregovore

Pariz -- Državni sekretar SAD Džon Keri pozvao je buduću administraciju Donalda Trampa da prihvati poziv Rusije i prisustvuje na mirovnim pregovorima o Siriji.

Keri je, posle konferencije posvećene Bliskom istoku u Parizu, rekao novinarima da podržava sastanak u Kazahstanu, najavljen za 23. januar, ističući da bi "bilo dobro" da tamo budu prisutne i SAD.

Sastanak se održava uz posredovanje Rusije, Turske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Irana.

"Nadam se da će naredna administracija odlučiti da ide. Mislim da bi bilo dobro za njih da idu", rekao je Keri, prenela je agencija AP.

Keri je naveo da se nada da će na sastanku biti načinjen napredak i da će dovesti do obnove "ženevskih pregovora", čiji je cilj formiranje prelazne vlade i eventualno održavanje izbora u Siriji.

On je naveo da razgovori u Astani, glavnom gradu Kazahstana, ne bi trebalo da budu zamena procesu u Ženevi, započetom 2012. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Keri pozvao Trampovu administraciju da prisustvuje sirijskim pregovorima

Izvor: Beta, 15.Jan.2017

Odlazeći američki državni sekretar Džon Keri pozvao je večeras buduću američku administraciju Donalda Trama da prihvati poziv Rusije i prisustvuje na mirovnim pregovorima u Siriji zakazanim za 23. januar u Kazahstanu.Keri, koji se nalazi u Parizu na medjunarodnoj konferenciji o miru na Bliskom...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.