Keri sa saveznicima o krizi u Siriji, u Moskvi s Putinom

Izvor: Press, 15.Dec.2015, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Keri sa saveznicima o krizi u Siriji, u Moskvi s Putinom

Američki državni sekretar Džon Keri, razgovarao je u Parizu sa kolegama savezničkih zemalja o sirijskoj krizi uoči međunarodnog sastanka, posvećenog tom problemu, u Njujorku krajem nedelje.
         Keri se sastao sa kolegama iz Francuske, Britanije, Nemačke, Italije, Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Jordana, Katara i Turske, saopštilo je francusko ministarstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << spoljnih poslova.
Razgovori u Parizu bili su posvećeni pripremama za planirani sastanak u Njujorku, 18. decembra, sa Rusijom i Iranom, dve zemlje koje podržavaju sirijskog predsednika Bašara Asada, prenela je agencija AFP.
Sastanak u Njujorku još nije potvrđen, ali bi mogao da iznedri rezoluciju UN, prenela je agencija AFP, pozivajući se na neimenovane diplomatske izvore.
Posle Pariza, Keri će otputovati u Moskvu, gde će razgovarati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovom.
U tim razgovorima Keri će pokušati da izgladi nesuglasice sa Putinom oko Asadove uloge u političkoj tranziciji Sirije, izjavio je istaknuti zvaničnik Stejt departmenta, preneo je Rojters.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Nju Jork

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.