KONFERENCIJA O SIRIJI Vučić sa svetskim liderima u Londonu

Izvor: Blic, 01.Feb.2016, 12:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KONFERENCIJA O SIRIJI Vučić sa svetskim liderima u Londonu

Premijer Srbija Aleksandar Vučić učestvovaće na Konferenciji za pomoć Siriji koja se održava 4. februara u Londonu. Domaćini konferencije su Ujedinjeno Kraljevstvo, Nemačka, Kuvajt, Norveška i Ujedinjene nacije.

Cilj ovog skupa je prikupljanje značajnih sredstva radi izlaženja u susret trenutnim i dugoročnim potrebama onih koji su ugroženi.

Konferencija Podrška Siriji i regionu će okupiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << lidere iz celog sveta, kako bi se uhvatili u koštac sa izazovom sakupljanja novca potrebnog da se pomogne milionima ljudi čiji su životi uništeni razarajućim građanskim ratom.

Sirija je zahvaćena najvećom humanitarnom krizom na svetu. Milijarde dolara međunarodne pomoći su potrebne da bi se pružila podrška ljudima zahvaćenim sukobom.

Međuagencijska pomoć UN u 2016., za sirijsku krizu je procenjena na 7.73 milijarde dolara. Regionalnim vladama koje su pogođene problemom su potrebna dodatna sredstva u iznosu od 1.2. milijarde dolara, kao deo nacionalnog plana reagovanja.

Sakupljanje milijardi finansijske pomoći, neće međutim, samo po sebi obezbediti dugoročno rešenje za ovu veliku humanitarnu krizu.

Konferencija će, takođe, pred sebe staviti ambiciozne ciljeve o obrazovanju i ekonomskim mogućnostima, radi transformacije života izbeglica zahvaćenih Sirijskom krizom- i radi podrške zemljama koje su ih primile.

Ovaj događaj će biti nastavak prethodne tri konferencije, koje su održane u Kuvajtu.

Domaćini Konferencije su britanski premijer Dejvid Kameron, nemačka kancelarka Angela Merkel, norveška premijerka Erna Solberg, kuvajtski emir i generalni sekretar UN Ban Ki Mun.

Kako "Blic" nezvanično saznaje na konferenciji se, osim Vučića očekuje učešće predsednika vlada Bugarske, Slovačke, Češke, Finske, Estonije, Švedske, Luksemburga, Grčke, Slovenije, Turske, Libana, Austrije, Belgije, Maroka, Kazahstana, Holandije, a doći će i predsednici Hrvatske, Makedonije, Litvanije, Rumunije, Francuske, Švajcarske, kao i ministri spoljnih poslova Mađarske, Kipra, Italije, Iraka. Iako je SAD trebalo da predstavlja Džon Keri, državni sekretar, prema poslednjim nezvaničnim najavama

u London će ipak doći savetnik američkog predsednika Baraka Obame.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

U četvrtak konferencija o Siriji,učestvuje i Vučić

Izvor: Akter, 01.Feb.2016

Svetski lideri, a među njima i premijer Srbije Aleksandar Vučić, okupiće se u četvrtak, 4.februara, u Londonu na konferenciji posvećenoj Siriji i migrantskoj krizi..Konferenciju "Supporting Syria and the region. 2016" zajednički organizuju Velika Britanija, Nemačka, Kuvajt, Norveška  i Ujedinjene...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.