KADA SU RUSI NA STRAŽI, SIRIJSKA OBALA JE SIGURNA: Svaki diverzantski pokušaj se lako odbija (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2021, 22:37

KADA SU RUSI NA STRAŽI, SIRIJSKA OBALA JE SIGURNA: Svaki diverzantski pokušaj se lako odbija (FOTO/VIDEO)

Luka Tartus glavna je baza ruske mornarice na Sredozemnom moru

Ruska vojna policija izvela je protivdiverzantsku vežbu u pomorskoj bazi Tartus na sirijskoj obali.

Tokom vežbe, policijska jedinica na brzom patrolnom čamcu Raptor presrela je diverzante koji su pokušali da se infiltriraju u vode pomorske baze na brodu na naduvavanje. Diverzanti su brzo uhapšeni.

- Borci su, u principu, svi spremni, obuka se izvodi s ciljem poboljšanja veština zadržavanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pregleda plovila, kao i hapšenja diverzanata - rekao je predstavnik jedinice ruske vojne policije Sergej Sazonov.

. U toku je projekat vredan stotinu miliona dolara za razvoj luke i baze.

Prema Zvezdi, ruska vojna policija takođe čuva vazduhoplovnu bazu Hmejmim, za koju se zna da je sedište ruskih snaga u Siriji. Osoblje vojne policije obučeno je da brzo reaguje na bilo koji napad na vazduhoplovnu bazu.

Na uzbunu se spuštaju posebne ojačane barijere, kapije se zatvaraju i vojnici brzo zauzimaju položaje. Ako neko uspe da se uvuče u prvu liniju odbrane, policijski oklopni transporter zaprečiće mu put. Na mesto događaja biće poslata i grupa pojačanja.

Više detalja o patrolnom čamcu Raptor, možete pogledati OVDE.

- Vojna policija prati konvoje, čuva kontrolne punktove ulaza, a takođe može pojačati kontingent u slučaju napada - rekao je Vitalij Alisevič, komandant vazduhoplovne baze Hmejmim.

Tokom poslednjih nekoliko godina ruske baze u Hmejmimu i Tartusu suočavale su se sa višestrukim pretnjama. Dve baze su nekoliko puta napadnute raketama i dronovima. Velika većina napada uspešno je odbijena.

Više vesti o domaćem i stranom naoružanju, pročitajte OVDE.

Više vesti o Siriji, Libiji, Jemenu i Iraku, pročitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.