Jordanski ekstremisti prete Asadu

Izvor: BKTV News, 10.Sep.2012, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jordanski ekstremisti prete Asadu

Salafi džihadi, ekstremistička grupa iz Jordana, zapretila je “ubilačkim napadima” Siriji sa ciljem obaranja predsednika te zemlje Bašara el-Asada.
Vođa Salafi džihadija, Mohamad al-Šalabi – poznatiji kao Abu Sajaf – poručio je Asadu tokom demonstracija ispred sedišta jordanskog premijera u Amanu: “Naši borci dolaze po tebe”.
Nekoliko pripadnika Salafi džihadija povezano je sa Al Kaidom i borilo se protiv američkih snaga u Iraku i Avganistanu tokom poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << 10 godina.
Abu Sajaf je 2004. godine osuđen na zatvorsku kaznu zbog planiranja napada na jordanske vazduhoplovne baze u kojima rade američki vojni instruktori. Odslužio je kaznu i prošle godine je izašao iz zatvora.
U današnjem govoru, Abu Sajaf je osudio “zločine” koje su vladajući manjinski alaviti u Siriji, na čelu s Bašarom el-Asadom, počinili nad većinskim sunitima, i ocenio da tamošnja situacija “podstiče (Sajafovi organizaciju) na džihad”.
“Miči svoje prljave šape, umrljane krvlju nevinih ljudi, sa sunita u Siriji, ili se suoči s našim ubilačkim napadima”, uzviknuo je Abu Sajaf, na šta je masa od 200 ljudi uzvratilo pokličima “Alahu akbar” (Bog je veliki).
Organizacija Salafi džihadi traži da jordanske vlasti puste na slobodu 40 njihovih pripadnika osuđenih za razne zločine, veze sa Al Kaidom i terorističke zavere u Jordanu, Avganistanu i Iraku.
Izvor: Agencije
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.