Izrael upozorio Siriju i Rusiju: Napadamo ako...

Izvor: B92, 05.Jul.2018, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael upozorio Siriju i Rusiju: Napadamo ako...

Jerusalim -- Izraelski ministar bezbednosti Gilad Erdan upozorio je Siriju i Rusiju da bi Izrael mogao da napadne vladine snage Sirije.

Kako je rekao, do napada bi moglo da dođe ukoliko pokušaju da postave svoje jedinice u demilitarizovanoj pograničnoj zoni kod Golanske visoravni.

"Moramo proveriti i uraditi sve da proverimo da Rusi i Asadova vlada nemaju oružano prisustvo u područjima koja su demilitarizovana", rekao je Erdan za Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Upitan da li je Izrael spreman da sprovede preventivne mere protiv sirijske vojske, Erdan je odgovorio potvrdno.

Sirijska vojska pokrenula je prošlog meseca veliku ofanzivu kako bi povratili južnu pokrajinu Deru. Očekuje se da će sledeća faza ofanzive biti sprovedena u pokrajini pod kontrolom pobunjenika, Ketiri, koja je veoma blizu sporne Golanske visoravni.

Predsednik Rusije Vladimir Putin dva puta je prošle nedelje pozvao na poštovanje izraelsko-sirijskog primirja iz 1974. godine, koje brani "gomilanje" vojne tehnike i osoblja bilo sa sirijske, bilo sa izraelske strane Golanske visoravni.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Izrael upozorio Siriju i Rusiju: Napadamo ako...

Izvor: Vesti-online.com, 05.Jul.2018

Izraelski ministar bezbednosti Gilad Erdan upozorio je Siriju i Rusiju da bi Izrael mogao da napadne vladine snage Sirije...Kako je rekao, do napada bi moglo da dođe ukoliko pokušaju da postave svoje jedinice u demilitarizovanoj pograničnoj zoni kod Golanske visoravni...- Moramo proveriti i uraditi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.