Izrael: Asad ima do tri tone hemijskog oružja

Izvor: B92, 19.Apr.2017, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izrael: Asad ima do tri tone hemijskog oružja

Tel Aviv -- Izraelski bezbednosni zvaničnici tvrde da sirijski predsednik Bašar al Asad još uvek ima do tri tone hemijskog oružja.

Izrael kao i veći deo međunarodne zajednice veruje da su Asadove snage izvele hemijski napad u Siriji kada je poginulo 90 ljudi.

Neimenovani vojni zvaničnik rekao je da izraelska obaveštajna služba procenjuje da Asad ima "između jedne i tri tone" hemijskog oružja, a tu procenu potvrdila su još dva vojna zvaničnika, prenosi AP.

Sirijski predsednik negira te navode, a Sirija je 2013. godine pristala da preda svoj arsenal hemijskog naoružanja.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Izraelski oficir tvrdi da Asad ima još tri tone hemijskog oružja

Izvor: Beta, 19.Apr.2017

Jedan visoki izraelski oficir, čije se ime ne može objaviti zbog vojnih pravila, rekao je danas novinarima da je "gas sarin u Siriji ispaljen po naredbi visokih oficira režima i da je moguće da je to znao sirijski predsednik Bašar al-Asad", kao i da Asadove snage imaju još oko tri tone hemijskog...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.