Italija poslala ratni brod za evakuaciju vojnika iz Libana

Izvor: Blic, 06.Sep.2013, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija poslala ratni brod za evakuaciju vojnika iz Libana

Italija je poslala ratni brod na istok Sredozemlja, kako bi bila spremna za eventualnu evakuaciju italijanskih vojnika s juga Libana, u slučaju da se kriza u Siriji proširi i na tu susednu zemlju, saopštila je danas italijanska mornarica.

"To je naše najbolje sredstvo za brzo delovanje u slučaju potreba evakuacije", rekao je portparol italijanske mornarice, dodavši da će razarač Andrea Doria, dug 153 metra "nadzirati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << situaciju".

Ministar odbrane Italije Mario Mauro za radio Rai Uno rekao je da je to samo "mera predostrožnosti i procedura kojoj se pristupa pri određenim nivoima opasnosti".

U misiji Finul, kojom trenutno upravlja Italija, a koja je zadužena za kontrolu granice između Libana i Izraela, nalazi se 1.100 italijanskih vojnika.

Italija je isključila mogućnost učešća vojske te zemlje u eventualnim napadima na Siriju bez jasnog mandata Saveta bezbednosti UN.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.