Islamska država napala kurdske snage u Raki

Izvor: RTS, 09.Okt.2019, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamska država napala kurdske snage u Raki

Kurdske snage i dve sirijske grupe aktivista objavili su da su ekstremisti Islamske države izveli rano jutros napad u Raki, na severu Sirije.
Meta napada u Raki, koji su ekstremisti Islamske države smatrali glavnim gradom svog "kalifata", bile su Sirijske demokratske snage koje predvode Kurdi, a podržavaju SAD, prenosi AP.
Napad se odigrao u vreme očekivane turske ofanzive protiv kurdskih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << boraca na severoistoku Sirije.
Kurdski borci navode da je Islamska država izvela tri samoubilačka napada na njene pozicije u Raki.
Za sada nema izveštaja o eventualnim žrtvama ili povređenima.
Sirijska Opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Britaniji, navela je da su napad izvela dvojica bombaša-samoubica Islamske države, kao i da je bilo pucnjave, pre nego što su se razneli.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Turska

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

OFANZIVA DžIHADISTA: Islamska država napala kurdske snage u Raki, proglašena opšta mobilizacija; Pentagon pokušava da odogovori Tursku od napada

Izvor: Večernje novosti, 09.Okt.2019

Kurdske snage i dve sirijske grupe aktivista objavili su da su ekstremisti Islamske države izveli rano jutros napad u Raki Kurdske snage i dve sirijske grupe aktivista objavili su da su ekstremisti Islamske države izveli rano jutros napad u Raki, na severu Sirije. Meta napada u...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.