Islamisti mučili i zlostavljali kurdsku decu

Izvor: Press, 04.Nov.2014, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamisti mučili i zlostavljali kurdsku decu

Organizacija Hjuman rajts voč saopštila je danas da su ekstremisti Islamske države mučili i zlostavljali kurdsku decu koju su zarobili u maju u severnom sirijskom gradu Kobaneu.
Hjuman rajts voč došao je do tih saznanja na osnovu intervjua sa nekoliko dečaka koji su bili među više od 150 kurdskih dečaka otetih u Kobaneu krajem maja dok su >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << se vraćali kući iz škole u Alepu, prenela je agencija AP.

Oko 50 dece je uspelo da pobegne, dok su ostali u grupama oslobađani, a poslednji put puštena je grupa dece 29. oktobra. Četvorica dečaka koji su bili zarobljeni ispričali su da su ih džihadisti tukli crevom i električnim kablovima.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Islamisti mučili i zlostavljali kurdsku decu

Izvor: Studio B, 04.Nov.2014

Organizacija Hjuman rajts voč saopštila je danas da su ekstremisti Islamske države mučili i zlostavljali kurdsku decu koju su zarobili u maju u severnom sirijskom gradu Kobaneu...Hjuman rajts voč došao je do tih saznanja na osnovu intervjua sa nekoliko dečaka koji su bili među više od 150 kurdskih...

Nastavak na Studio B...

Islamisti mučili i zlostavljali kurdsku decu iz Kobanea

Izvor: Blic, 04.Nov.2014

Organizacija Hjuman rajts voč saopštila je danas da su ekstremisti Islamske države mučili i zlostavljali kurdsku decu koju su zarobili u maju u severnom sirijskom gradu Kobaneu...Hjuman rajts voč došao je do tih saznanja na osnovu intervjua sa nekoliko mališana koji su bili među više od 150...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.