Irak, vojska SAD nema dozvolu da ostane

Izvor: RTS, 22.Okt.2019, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irak, vojska SAD nema dozvolu da ostane

Američke trupe koje napuštaju Siriju i idu u susedni Irak, nemaju dozvolu da ostanu u toj zemlji i moći će samo da prođu, saopštila je iračka vojska.
"Oni su to razumeli i pojasniće to za nekoliko sati", rekao je zvaničnik iračke vojske koji je insistirao na anonimnosti, prenosi AP.

Saopštenje iračke vojske usledilo je nakon što je američki ministar odbrane Mark Esper rekao da će >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sve američke trupe iz Sirije da se povuku u Irak, odakle će rukovoditi operacijama protiv takozvane Islamske države u regionu Bliskog istoka.
Esper je kazao da namerava da razgovara sa iračkim liderima kako bi dogovorili detalje o povlačenju američkih trupa iz Sirije u Irak.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Irak: Vojska SAD nema dozvolu da ostane, već samo da prođe

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Okt.2019

BAGDAD - Američke trupe koje napuštaju Siriju i idu u susjedni Irak, nemaju dozvolu da ostanu u toj zemlji i moći će samo da prođu, saopštila je danas iračka vojska.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.