Irak: Rat sa Islamskom državom uspešno okončan

Izvor: VOA, 09.Dec.2017, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irak: Rat sa Islamskom državom uspešno okončan

Irački premijer Hajder Al Abadi objavio je da je trogodišnji rat protiv Islamske države u Iraku uspešno završen.  Abadi je na konferenciji za novinare u Bagdadu rekao da iračka vojska sada potpuno kontroliše granicu te zemlje sa Sirijom. Islamska država je 2014. preuzela kontrolu nad gotovo trećinom iračke teritorije, da bi tri godine kasnije iračke snage potpomognute koalicijom koju predvode SAD uspele da pobede teroriste. Tokom rata sa Islamskom državom, iz Iraka je izbeglo skoro 3 miliona ljudi. 

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

"SAN JE POSTAO STVARNOST" Irak: Rat protiv Islamske države je okončan

Izvor: Blic, 10.Dec.2017, 10:40

Posle više od tri godine borbenih operacija, Irak je u subotu objavio da je borba protiv Islamske države okončana pošto su bezbednosne snage istisnule ekstremiste sa svih teritorija koje su ranije držale pod kontrolom...Ipak, i irački i američki zvaničnici upozoravaju da, uprkos pobedi na vojnom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.