Imajte na umu Kinu i kad se SAD bore u Siriji

Izvor: B92, 02.Jan.2019, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Imajte na umu Kinu i kad se SAD bore u Siriji"

Privremeni ministar odbrane SAD Patrik Šanahan rekao je liderima vojske da imaju na umu Kinu čak i kad se SAD bore protiv ekstremista u Siriji ili Avganistanu.

Šanahanove reči preneo je neimenovani američki vojni zvaničnik, koji nije izneo više detalja o stavovima vršioca dužnosti ministra odbrane u pogledu Kine, prenosi Rojters.

"Vršilac dužnosti ministra odbrane Šanahan rekao je timu da se fokusira na nacionalnu strategiju odbrane. Iako smo fokusirani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na tekuće operacije, rekao je timu da ima na umu "Kinu, Kinu, Kinu"", rekao je isti zvaničnik.

Šanahan je ovaj komentar, koji podvlači njegov fokus na Kinu, izneo na prvom sastanku sa sekretarima ogranaka vojske SAD otkako je preuzeo dužnost od Džima Matisa, koji je podneo ostavku na funkciju ministra odbrane zbog političkih razilaženja s predsednikom Donaldom Trampom.

Drugi američki vojni zvaničnici opisuju Šanahana kao pokretačku snagu iza sve oštrijeg stava Pentagona prema Pekingu, koji podrazumeva i označavanje Kine kao strateškog konkurenta u Nacionalnoj strategiji odbrane 2018.

Šanahan, inače bivši izvršni direktor "Boinga", bio je Matisov zamenik, a ne zna se koliko će dugo ostati vršilac dužnosti ministra odbrane, dodaje Rojters.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novi ministar odbrane SAD: Prioritet - Kina, Kina, Kina!

Izvor: Vesti-online.com, 03.Jan.2019, 01:18

Privremeni ministar odbrane SAD Patrik Šenahan rekao je liderima vojske da imaju na umu Kinu čak i kad se SAD bore protiv ekstremista u Siriji ili Avganistanu...Šenahanove reči preneo je neimenovani američki vojni zvaničnik, koji nije izneo više detalja o stavovima vršioca dužnosti ministra...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.