IZRAELSKA POSLA! I dalje u SIGURNOM ZAGRLJAJU Amerike, spremaju UDARE na Iran i Siriju (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jan.2019, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

IZRAELSKA POSLA! I dalje u SIGURNOM ZAGRLJAJU Amerike, spremaju UDARE na Iran i Siriju (FOTO)

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da su on i američki državni sekretar Majk Pompeo diskutovali o pojačavanju obaveštajne i operativne kooperacije između Izraela i Amerike u Siriji, a sve sa ciljem da blokiraju takozvanu "iransku agresiju" u regionu.

- Imali smo mnogo tema za razgovor. Jedna od njih je bila i pojačana kooperacija Izraela i Amerike, kao i odluka o povlačenju američkih trupa iz Sirije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << – rekao je Netanjahu, a prenosi Al-Masdar.

Pompeo, Netanyahu vow to continue cooperation over Syria and Iran https://t.co/GgdCWWoaL1 pic.twitter.com/xLdS03u14R

— Reuters Top News (@Reuters) January 1, 2019

Netanjahu je to izjavio pre sastanka sa američkim državnim sekretarom, gde su obojica otputovali da prisustvuju inauguraciji novog brazilskog predsednika Žaira Bolsonara.

Izraelski mediji su javili i da je Netanjahu zamolio Pompea da na svaki način pokuša da odloži američko povlačenje iz Sirije.

Delighted to see @IsraeliPM @Netanyahu in #Brazil. I affirmed the commitment of the Trump Administration and the American people to ensuring #Israel's security; the United States fully supports Israel's right to defend itself. The U.S.-Israeli alliance is strong. pic.twitter.com/VFr0bwrc9V

— Secretary Pompeo (@SecPompeo) January 1, 2019

Pompeo je zauzvrat uverio izraelskog premijera da Trampova odluka o povlačenju neće uticati na svesrdnu američku podršku jevrejskoj državi.

Prethodne nedelje šef izraelske vojno-obaveštajne agencije Tamir Hajman optužio je Iran da ojačava svoje položaje u Iraku i Siriji, što navodno direktno ugrožava Izrael, prenosi Al-Masdar.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE.

VODA, VAZDUH, KOPNO Najmoćnija oružja TRI MEGA-SILE: Ko je najjači, Rusi, Kinezi ili Amerikanci?

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SAD ne popuštaju, Pompeo i Netanjahu bez dogovora o prodaji F-16 Hrvatskoj

Izvor: RTS, 02.Jan.2019

Tokom jučerašnjeg sastanka u Braziliji, američki državni sekretar Majk Pompeo i izraelski premijer Banjamin Netanjahu nisu uspeli da se dogovore o prodaji izraelskih aviona F-16 "barak" Hrvatskoj, javlja portal "Aksios". . ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.