SAD ne popuštaju, Pompeo i Netanjahu bez dogovora  o prodaji F-16 Hrvatskoj

Izvor: RTS, 02.Jan.2019, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD ne popuštaju, Pompeo i Netanjahu bez dogovora o prodaji F-16 Hrvatskoj

Tokom jučerašnjeg sastanka u Braziliji, američki državni sekretar Majk Pompeo i izraelski premijer Banjamin Netanjahu nisu uspeli da se dogovore o prodaji izraelskih aviona F-16 "barak" Hrvatskoj, javlja portal "Aksios".
Neimenovani izraelski zvaničnik rekao je da je pitanje prodaje aviona zaglavljeno u dubokoj birokratiji.

Portal Aksios, koji je inače dobro upućen u pregovore o prodaji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izaelskih aviona Hrvatskoj, prvi je pre mesec dana objavio da su pregovori zapeli.
Pre oko nedelju dana objavili su i da je odlazeći američki ministar odbrane Džejms Matis odbio ponudu Izraela da SAD malo omekšaju oko prodaje, čime je praktično propao ceo dogovor.
"Iz razloga koje ne razumem u potpunosti, Amerikanci su pooštrili svoje uslove, a mi smo loše procenili njihovu poziciju u dogovoru. Praktično, posao sa Hrvatskom je mrtav i mislimo da nije moguće postići sporazum koji će zadovoljiti i SAD i Hrvatsku", citira Aksios neimenovanog zvaničnika. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.