ISIS RASTURA KURDE PO SIRIJI, MRTVIH NA SVE STRANE: Amerikanci za to vreme imaju važnija posla

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2021, 19:47

ISIS RASTURA KURDE PO SIRIJI, MRTVIH NA SVE STRANE: Amerikanci za to vreme imaju važnija posla

Islamska država je za manje od mesec dana izvršila čak 43 napada

Ćelije ISIS-a izvršile su 43 napada na severoistoku Sirije od početka 2021. godine, izvestila je 24. januara Sirijska opservatorija za ljudska prava (SOHR).

- Područja pod kontrolom Sirijskih demokratskih snaga (SDF) i "Autonomne uprave u severnoj i severoistočnoj Siriji" još uvek se bore sa znatnom eskalacijom aktivnosti ISIS-a, kao dela ponovnog oživljavanja Islamske države širom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Sirije - saopštila je monitoring grupa u izveštaju.

Another US Military Convoy has entered Al-Conico and Al-Omar Bases in Deir Ez Zor

— ثائر سوري (@VivaRevolt) January 23, 2021

- Operacije ISIS-a u područjima pod kontrolom SDF-a uključuju oružane napade i atentate vatrenim oružjem, kao i napade hladnokrvnim oružjem i postavljanje IED (improvizovanih eksplozivnih naprava i nagaznih mina).

Prema nadzornoj grupi, u napadima terorističke grupe stradala je 31 osoba. 13 žrtava bili su civili, ostatak su bili borci SDF-a i pripadnici njegovih snaga bezbednosti, Asajš. Povređeno je još najmanje 18 ljudi.

SOHR je saopštio da nedavne bezbednosne operacije SDF-a i njegove podrške, Koalicije koju predvode SAD, nisu uspele da poboljšaju situaciju na severoistoku Sirije.

U jednom od njihovih najnovijih napada, ćelije ISIS-a pogubile su dve žene koje su radile kao lokalni zvaničnici SDF-a na jugu Hasake. SDF još uvek nije uhapsio počinioce.

Ponovno oživljavanje ISIS-a na severoistoku Sirije direktan je rezultat labave kontrole SDF-a i rastućih tenzija između Arapa i Kurda. U međuvremenu, Koalicija predvođena SAD-om usredsređuje svoje napore na "čuvanje" naftnih polja u regionu.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pročitati OVDE.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.