IRAN SPREMA OSVETU IZRAELU: Lažni i kriminalni cionistički režim će nesumnjivo dobiti odgovor za taj zločin

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Apr.2023, 07:17

IRAN SPREMA OSVETU IZRAELU: "Lažni i kriminalni cionistički režim će nesumnjivo dobiti odgovor za taj zločin"

Teheran je spreman da uzvrati žestoko

Iranske vlasti saopštile su da je jedan savetnik Iranske revolucionarne garde ubijen u izraelskom udaru iz vazduha u Siriji protekle noći. Smatra se da je za napad odgovoran Izrael. Revolucionarna garda je upozorila da će odgovoriti na napad, prenose izraelski mediji.

- Lažni i kriminalni cionistički režim će nesumnjivo dobiti odgovor za taj zločin - navedeno je u saopštanju i identifikovana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je žrtva Milad Hejdari.

SANA publishes images of Syrian air defenses engaging the alleged Israeli airstrike over Damascus pic.twitter.com/ork770hyVB

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) March 30, 2023

Vojni izvor je izjavio za sirijsku državnu novinsku agenciju SANA da je cilj napada bio u predgrađu sirijskog glavnog grada Damaska, te da je palo nekoliko izraelskih raketa i da je pričinjena materijalna šteta. Eksplozije su se čule drugu noć zaredom iznad Damaska, izjavili su stanovnici, prenela je SANA, ali nije objavila da li je bilo žrtava.

An IRGC advisor and officer, Milad Heydari, was killed in the alleged Israeli airstrike on Damascus last night, according to Iranian media.

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) March 31, 2023

Protivvazdušna odbrana je reagovala i neke izraelske rakete su oborene, preneo je AP. Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Velikoj Britaniji, opoziciona organizacija koja nadgleda sirijski građanski rat, saopštila je da su raketirana skladišta oružja vladinih snaga i organizacija koje podržava Iran, južno od Damaska.

Syrie : Les médias d'état rapportent que la défense aérienne a été activée et a engagé des objectifs "hostiles" dans l'espace aérien de la capitale, Damas.

Des rapports font état d'explosions signalées dans la capitale, Damas, après une probable frappe d'Israël. pic.twitter.com/xvcQlmDM6n

— Rebecca Rambar (@RebeccaRambar) March 30, 2023

Izrael je mnogo puta napao ciljeve unutar područja u Siriji koje kontroliše vlada u Damasku, uključujući napade na aerodrom u tom gradu i u Alepu, ali retko preuzima odgovornost.

صورة متداولة للعاصمة #دمشق قبل قليل .#سورية pic.twitter.com/dHWdXlCBUb

— خالد اسكيف (@khalediskef) March 30, 2023

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije čitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.