Holandska vlada pomaže blogere u represivnoim režimima

Izvor: Blic, 09.Dec.2011, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandska vlada pomaže blogere u represivnoim režimima

Holandska vlada obećala je danas da će dati milion evra pomoći blogerima u zemljama sa represivnim režimima.

Na konferenciji projekta "Sloboda onlajn", holandski ministar inostranih poslova Uri Rozental rekao je da će taj novac "pomoći" razvoj rezervinih kompjuterskih i mobilnih mreža na kojima će blogeri moći da šire informacije kada domaća vlada blokira internet ili društvene medije.

Ciljne zemlje su Sirija, Iran i Zmbabve, rekao je Rozental. U okviru >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svojih donacija organizacijama za ljudska prava, Holandija je namenila još pet miliona evra različitim projektima za slobodu na internetu, saopšteno je na današnjoj konferenciji.

Dvodnevnu konferenciju otvorila je juče državna sekretarka SAD Hilari Klinton pozivom kompanijama da ne prodaju "alatke za nadzor" autoritarnim režimima.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Holandska vlada pomaže blogere u represivnim režimima

Izvor: Blic, 09.Dec.2011

Holandska vlada obećala je danas da će dati milion evra pomoći blogerima u zemljama sa represivnim režimima...Na konferenciji projekta "Sloboda onlajn", holandski ministar inostranih poslova Uri Rozental rekao je da će taj novac "pomoći" razvoj rezervinih kompjuterskih i mobilnih mreža na kojima...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.