Izvor: RuskaRec.ru, 27.Apr.2017, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izaslanica SAD pozvala SB da izvrši pritisak na Rusiju po sirijskom pitanju

Ambasadorka Sjedinjenih Država pri UN Niki Hejli je izjavila da je neophodno da Savet bezbednosti UN izvrši pritisak na Rusiju kako bi se rešio konflikt u Siriji.
„Mnogi od vas su rekli da treba da izvršimo pritisak na sirijski režim, ali nije tako. Mi treba da izvršimo pritisak na Rusiju, zato što Rusija nastavlja da štiti sirijski režim, Rusija im i dalje dozvoljava da ne propuštaju humanitarnu pomoć”, izjavila je Hejli na zasedanju Saveta bezbednosti UN o humanitarnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << situaciji u Siriji, prenosi RT. 
Šojgu: Napad SAD na Siriju predstavlja pretnju ruskoj vojsci
„Izjava Hejlijeve, nažalost, potvrđuje ili da američka diplomatija i vojska imaju pogrešnu sliku o realnoj situaciji u Siriji ili da primenjuju čisti cinizam, kada svako neslaganje sa pokušajima SAD da određujuću sudbine zemalja i naroda u bliskoistočnom regionu pokušavaju da predstave kao pretnju miru i bezbednosti”, izjavio je Kosačov.
Prema njegovim rečima, SAD i njihovi saveznici su direktno odgovorni za građanski rat u Siriji.
Ranije je ambasadorka SAD pri UN izjavila da je Vašington spreman da učini sve što je potrebno za rešavanje konflikta u Siriji. 

Nastavak na RuskaRec.ru...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Amerika: Potreban je pritisak na Rusiju

Izvor: Vesti-online.com, 27.Apr.2017

Potreban je pritisak na Rusiju da bi se rešio sukob u Siriji, izjavila je američka ambasadorka u UN Niki Hejli...- Mnogi od vas su govorili da treba da izvršimo pritisak na sirijski režima, ali to nije tako. Mi moramo da izvršimo pritisak na Rusiju, jer Rusija nastavlja da pokriva sirijski...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.