Gunaj: Turska će pretrpeti ekonomske i političke posledice

Izvor: Vostok.rs, 27.Nov.2015, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gunaj: Turska će pretrpeti ekonomske i političke posledice

27.11.2015. -

Bivši ministar kulture i turizma Turske Ertugrul Gunaj izjavio je da će obaranje ruskog aviona imati pre svega ozbiljne političke i ekonomske, a ne vojne posledice po Tursku.

Gunaj je za Sputnjik rekao da je Rusija drugi najvažniji turski partner u Evropi, odmah iza Nemačke.

„U poslednjih 10 godina, naši odnosi u oblasti turizma, trgovine i energetike razvijali su se velikom brzinom. Zato se nadam da ćemo prevazići krizu u odnosima kroz diplomatski >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << dijalog“, naglasio je on.

Prema njegovim rečima, Ankara bi trebalo da promeni svoju politiku prema Siriji i da zauzme odmeren i jasan stav prema Islamskoj državi.

„Prošle godine smo imali velike probleme u sferi turizma, a ove godine su prihodi u toj branši pali za 30 odsto. Za to ima nekoliko razloga — ekonomske poteškoće u Rusiji, ali i činjenica da mi gubimo autoritet u Evropi“, ističe on.

Gunaj dodaje i da će incident sa avionom dodatno zakomplikovati situaciju, podsećajući da su već samo dan nakon incidenta pojedine ruske turističke agencije pozvale građane da odustanu od putovanja u Tursku, kao i da su ruske vlasti podržale taj predlog.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.