Grafiti ISIS-a i UČK na Visokim Dečanima

Izvor: RTS, 12.Okt.2014, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grafiti ISIS-a i UČK na Visokim Dečanima

Na pomoćnim objektima u okviru manastirskog imanja u Visokim Dečanima ispisani su grafiti Islamske države Iraka i Sirije. Trojica mladića uhapšena.

"Kalifat iz koming" (Kalifat dolazi), UČK (Oslobodilačka vojska Kosova), AKSH (Albanska nacionalna armija), ispisani crvenom i crnom bojom, kao i neki grafiti na arapskom, primećeni su oko podneva na objektima manastirskog imanja, prenosi Fonet.

Najbliži >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << grafiti su na baštenskoj kućici, oko 300 metara od manastirske crkve, dok su ostali ispisani po objektima u krugu od oko 500 metara. Samo jedan deo ovog imanja je ograđen zidom.

O incidentu su odmah obavešteni kosovska policija i Kfor, koji su došli na lice mesta.

Tokom uviđaja, kojem je prisustvovao i iguman Sava Janjić i lokalni komandant Kfora pukovnik Anđelo Mineli, grupa Albanaca sa udaljenosti oko stotinak metara nekoliko minuta je uzvikivala "UČK, UČK...", javlja RTV KiM.

Kako se navodi, trojica mladića iz ove grupe su uhapšena.

Na jednom od objekata, koji se nalazi na oko 150 metara od punkta italijanskog Kfora, pored grafita UČK, ISIS i AKSH, nalaze se i dva grafita na arapskom.

Zamenik ministra spoljnih poslova Kosova Petrit Selimi ocenio je ispisivanje grafita kao loše i antiistorijsko.

Na svom Tviter nalogu je rekao da je UČK uvek odbijala bilo kakvu vezu sa islamistima.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.