Gerasimov i Danford razgovarali o situaciji u Siriji i međunarodnoj bezbednosti

Izvor: Vostok.rs, 15.Jun.2018, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gerasimov i Danford razgovarali o situaciji u Siriji i međunarodnoj bezbednosti

Šef Ujedinjenog komiteta načelnika štabova Oružanih snaga SAD, general Džozef Danford i načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije i prvi zamenik ministra odbrane Rusije Valerij Gerasimov razgovarali su telefonom, saopštio je Danfordov predstavnik Patrik Rajder.

Prema njegovim rečima, razmatrani su međunarodna bezbednost i mehanizmi za sprečavanje sukoba u Siriji.


„Vojni zvaničnici su se fokusirali na pitanja koja izazivaju obostranu zabrinutost“, rekao je Rajder.


Ta pitanja uključuju „nastavak sprečavanja sukoba u toku operacija koalicije i Rusije u Siriji, kao i aktuelnu situaciju u oblasti međunarodne bezbednosti u Evropi i drugim ključnim regionima sveta“.


„U skladu sa utvrđenom praksom, oba (vojna komandanta) su se složila da ne objavljuju detalje razgovora“, dodao je Rajder.


Gerasimov i Danford su se sastali 8. juna na imanju Kenigstet u gradu Vanti, nedaleko od Helsinkija, koje pripada Vladi Finske. Ministarstvo odbrane Rusije je nakon tog sastanka saopštilo da su generali razmatrali različite aspekte rešavanja krize u Siriji i teme smanjenja tenzija i obezbeđivanja bezbednosti u Evropi.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.