G7 za međunarodnu istragu o događajima u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 11.Apr.2017, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

G7 za međunarodnu istragu o događajima u Siriji

Zemlje „sedmorke“ izražavaju punu podršku istrazi Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OZHO) o događajima od 4. aprila u Han Šejhunu i pozivaju Damask da u tome pomogne, navodi se u saopštenju objavljenom nakon sastanka ministara spoljnih poslova G7

„Izražavamo punu podršku istrazi misije OZHO za utvrđivanje činjenica“, saopštila je „sedmorka“ i naglasila da ukoliko misija zaključi da je hemijsko oružje upotrebljeno ili verovatno upotrebljeno, zajednički mehanizam UN i OZHO treba odmah da sprovede istragu kako bi identifikovao krivce.

„Pozivamo Siriju i sve strane u Siriji da u potpunosti sarađuju sa OZHO kako bi se omogućila brza istraga o tom gnusnom događaju“, navodi se u saopštenju.

Čitajte više na Ruski vazdušni udari u Siriji - iz minuta u minut


 

Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

"IZA ZATVORENIH VRATA" U četvrtak sastanak organizacije za zabranu hemijskog oružja

Izvor: Blic, 11.Apr.2017

Međunarodna organizacija za nadzor hemijskog naoružanja zakazala je sastanak svog izvršnog odbora, na kome bi trebalo da se razgovara o navodnoj upotrebi hemijskog oružja u Siriji, objavljeno je danas na zvaničnoj internet stranici te organizacije...U pisanom obaveštenju, objavljenom na sajtu Organizacije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.