Francuska zabranila prelet sirijskog aviona sa delegacijom vlade iz Damaska

Izvor: Blic, 20.Jan.2014, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska zabranila prelet sirijskog aviona sa delegacijom vlade iz Damaska

Sirijski zvaničnici rekli su danas da su francuske vazduhoplovne vlasti zabranile prolaz avionu koji bi prevezao sirijsku delegaciju na mirovnu konferenciju u Švajcarskoj.

"Francuska je odbila da avion koji treba da sutra prebaci našu delegaciju, koristi njen vazdušni prostor što dokazuje da ona čini sve što može kako bi propala konferencija u Ženevi", izjavio je agenciji Frans pres neimenovani zvaničnik sirijskog Ministarstva spoljnih poslova.

Mirovna konferencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o Siriji počinje u sredu u Montreu u prisustvu predstavnika 30-ak zeamlja, a potom se seli u Ženevu gde će se sastati delegacije sirijske vlade i opozicije pod pokroviteljstvom međunarodnog pregovarača Lahdara Brahimija.

"Sirijske vlasti proučavaju sve mogućnosti kako bi delegacija stigla na vreme u Švajcarsku", dodao je taj izvor Frans presa.

Više sirijskih zvaničnika i kompanija je na udaru evropskih sankcija zbog sukoba koji traju od marta 2011. godine.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.