Francuska podržava tampon zonu na granici Turske i Sirije

Izvor: Blic, 08.Okt.2014, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska podržava tampon zonu na granici Turske i Sirije

Francuska je danas saopštila da podržava predlog Ankare o uspostavljanju tampon zone na granici Turske sa Sirijom da bi se zaštitile izbeglice koje beže pred naletom ekstremističke Islamske države.

Francuski predsednik Fransoa Oland je tu ideju podržao u razgovoru sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom.

- Predsednik Oland je istakao da je neophodno izbeći maskr na severu Sirije. Podržao je ideju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predsednika Erdogana o uspostavljanu tampon zone izmedju Sirije i Turske da bi se zaštitila raseljena lica - navodi se u saopštenju Olandove kancelarije, prenele su agencije.

U saopštenju se dodaje da su se lideri dve zemlje složili da je neophodno pružiti veću podršku umerenoj sirijskoj opoziciji da bi se borila protiv režima sirijskog predsednika Bašara al-Asada i Islamske države.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.