FOTO: Ovo je jedan od džihadista koji su odrubili glavu svešteniku

Izvor: Večernje novosti, 26.Jul.2016, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FOTO: Ovo je jedan od džihadista koji su odrubili glavu svešteniku

Jedan od napadača na crkvu u Normandiji identifikovan je kao Adel Kermiš, navode iz francuskoj tužilaštva, a prenosi AFP Jedan od napadača na crkvu u Normandiji identifikovan je kao Adel Kermiš, navode iz francuskoj tužilaštva, a prenosi AFP.Imao je 19 godina i dva puta je uhapšen na putu ka Siriji. Osim toga, nalazio se pod kućnim pritvorom i u vreme napada nosio je elektronsku narukvicu za nadgledanje kretanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << ("nanogicu")AP piše da je on lokalac čiji su roditelji njegovo radikalno ponašanje prijavili policiji, kako bi pokušali da ga spreče da ode u Siriju.Ipak, nisu uspeli u tome. Uhapšen je na putu ka ratištu i stavljen je pod maloletnički nadzor po povratku. Zbog toga je nosio elektronsku narukvicu koja je, kako navode iz AP, pet sati dnevno bila deaktivirana.Osim toga, imao je obavezu da se jednom dnevno javlja policiji.Porodični prijatelj kaže da je imao sestru koja je doktorka i brata. Njihova majka je profesorka.Dvojica muškaraca su ubila sveštenika nožem i držala nekoliko talaca u crkvi u mestu Sent Etjen du Ruvraj, pre nego što su ih ubili francuski specijalci.(B92)

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Identifikovan jedan od napadača na crkvu u Francuskoj

Izvor: Radio 021, 26.Jul.2016

Jedan od napadača na crkvu u Normandiji identifikovan je kao Adel Kermiš, navode iz francuskoj tužilaštva...Imao je 19 godina i dva puta je uhapšen na putu ka Siriji. Osim toga, nalazio se pod kućnim pritvorom i u vreme napada nosio je elektronsku narukvicu za nadgledanje kretanja ("nanogicu")..AP...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.