Izvor: Blic, 20.Nov.2016, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ero: Francuska osuđuje strategiju totalnog rata u Siriji

Šef francuske diplomatije Žan Mark Ero osudio je danas vazdušne napade sirijskih snaga na Alep i "stategiju totalnog rata koju sprovode Moskva i vlada u Damasku" i pozvao međunarodnu zajednicu da "spreči masakr".

- Snažno osuđujem vazdušne i artiljerijske napade na Alep, gde oko 300.000 ljudi živi pod opsadom i bez hrane, lekova i medicinske pomoći - rekao je Ero novinarima tokom posete Kataru, gde se sastao sa šefom sirijskog opozicionog Visokog pregovaračkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << komiteta Rijadom Hidžabom.

Ero i Hidžab su izrazili zabrinutost zbog intenziviranja rata koji, kako su naveli, vlada u Damasku vodi uz podršku Rusije.

- Ta strategija, odnosno strateška greška, samo doprinosi podeli Sirije i jačanju Islamske države - naveo je Ero i pozvao međunarodnu zajednicu da "reaguje u cilju sprečavanja masakra".

Pročitajte još:

Ero je dodao da će Francuska "preduzeti sve potrebne mere da podrži inicijativu usmerenu ka zaustavljanju rata i obnavljanju mirovnih pregovora.

Ruske snage, koje više od godinu dana intervenišu u Siriji u znak podrške sirijskoj vojsci, trenutno ne učestvuju u bombardovanju istočnih delova Alepa koje kontrolišu pobunjenici, već su od utorka fokusirane na napade na susednu provinciju Idlib pod kontrolom pobunjenika i džihadista.

Specijalni izvestilac UN za Siriju Stafan de Mistura doputovao je danas u Damask, gde će razgovarati sa zvaničnicima vlade.

U bombardovanju pobunjeničkih delova Alepa u poslednjih nedelju dana poginulo je više od 100 ljudi.
Pogledaj vesti o: Sirija,   Moskva

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Rusija i Sirija sprovode strategiju totalnog rata"

Izvor: Vesti-online.com, 20.Nov.2016

Ministar spoljnih poslova Francuske Žan-Mark Ero osudio je bombardovanje Alepa i "strategiju totalnog rata" koju, po njemu, sprovode Rusija i sirijska vlada...Ero je pozvao na međunarodno delovanje radi "zaustavljanja krvoprolića"...- Želim ponovo najsnažnije da osudim napade, bombardovanje i granatiranje...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.