Erdogan: SAD jačaju snage u Siriji zajedno sa terorističkom organizacijom

Izvor: Vostok.rs, 28.Sep.2018, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: SAD jačaju snage u Siriji zajedno sa terorističkom organizacijom

Sjedinjene Države nisu ispunile svoje obaveze da povuku kurdske snage iz Manbidža, izjavio je turski predsednik Redžep Taip Erdogan.

"Sjedinjene Države nisu ispunile mapu puta i kalendar za Manbidž. Kurdske snage nisu napustile ovaj region, Sjedinjene Države nisu ispunile obećanja", rekao je on.

Erdogan je optužio Vašington zbog jačanja vojnog prisustva na severu Sirije "zajedno sa terorističkom organizacijom" i dodao da Ankara preduzima mere odmazde u Idlibu.

Reagujući na pitanje o tome da li će Turska sprovesti operaciju koja bi bila koordinirasana sa Rusijom na teritorijama istočno od Eufrata pod kontrolom kurdskih snaga, Erdogan je rekao da to nije na dnevnom redu.

"Ali ne mogu reći da se to neće dogoditi. Hajde da pogledamo razvoj događaja", istakao je on.

Ankare i Vašington su dogovorili mapu puta za stabilizaciju u Manbidžu, a koji region su kurdske snage oslobodile od terorista u junu 2016. godine.

Ankara smatra kurdske snage u Siriji podružnicom Radničke partije Kurdistana, a koju smatra za terorističku organizaciju.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut
 

Pogledaj vesti o: Sirija,   Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.