Erdogan: Narednih dana opsada sirijskog grada Afrin

Izvor: N1 televizija, 20.Feb.2018, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Narednih dana opsada sirijskog grada Afrin

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan potvrdio je da će turske snage narednih dana početi opsadu grada Afrina, u istoimenoj enklavi na severu Sirije.

"Narednih dana će početi opsada Afrina", rekao je Erdogan pred turskim parlamentarcima.

 Cilj vojne operacije je proterivanje iz Afrina kurdskih Jedinica za zaštitu naroda, koje Turska smatra produženom rukom kurdskih pobunjenika u Turskoj.

Te jedinice su saveznici SAD u borbi protiv Islamske države ali ih Ankara smatra teroristima.

Operacija "Maslinova grančica" počela je prošlog meseca.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Erdogan: Raspoređivanje sirijske vojske je ZAUSTAVLJENO, počinjemo OPSADU Afrina

Izvor: Blic, 20.Feb.2018

Turska je sprečila moguće postavljanje vojnika sirijske vlade u enklavi Afrin nakon razgovora koji sam imao sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, saopštio je danas predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan...Upitan da li je postavljanje vojnika sirijske vlade sprečeno posle razgovorom sa Putinom,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.