Erdogan: Damask će se suočiti sa posledicama zbog sporazuma sa Kurdima

Izvor: Blic, 20.Feb.2018, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Damask će se suočiti sa posledicama zbog sporazuma sa Kurdima

Sirijska Vlada će se suočiti sa posledicama ukoliko postigne sporazum sa kurdskom Narodnom zaštitnom jedinicom (IPG) protiv operacije turske vojske, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

On je tokom telefonskog razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom rekao da će se operacija "Maslinova grana" nastaviti kako je planirano.

Izvor iz kancelarije turskog predsednika izjavio je da su Erdogan i Putin ranije danas razgovarali o najnovijem >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << razvoju događaja u područjima Idliba i Afrina u Siriji.

Državna televizija "Ikbarija" prenela je ranije danas da će provladine sirijske Narodne snage uskoro ući u severozapadni grad Afrin.

Visoki kurdski zvaničnik sinoć je izjavio da su kurdske snage u Siriji i vlasti u Damasku postigle sporazum o ulasku sirijske vojske u Afrin, kako bi pomogla u odbijanju ofanzive turske vojske.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

AFRIN USKORO POD TURSKOM OPSADOM Erdogan: Okružićemo ih u narednih nekoliko dana

Izvor: Kurir, 20.Feb.2018

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan je izjavio da će turske snage okružiti Afrin kako bi se ubrzale vojne operacije.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.