Erdogan: Ankara pozitivno ocenjuje napad na Siriju

Izvor: Vostok.rs, 15.Apr.2018, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Erdogan: Ankara pozitivno ocenjuje napad na Siriju

Ankara pozitivno ocenjuje napad SAD, Velike Britanije i Francuske na Siriju i smatra da je to opravdana kazna za hemijski napad za koji se pretpostavlja da se dogodio u sirijskom gradu Dumi, izjavio je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

„Nismo spavali, pratili smo situaciju u Siriji. Smatramo da je ova operacija ispravna, jer hemijski napad ne sme da prođe nekažnjeno. Krivci moraju biti kažnjeni. U poslednje vreme, režim je počeo neproporcionalno da napada opoziciju. Ne samo hemijskim nego i konvencionalnim oružjem ubija ljude. Konvencionalnim mnogo više. U Siriji radi mira i spokoja naroda treba zauzeti jedinstveni stav i protiv režima, i protiv DAEŠ-a i protiv drugih terorista“, rekao je Erdogan u Istanbulu.

On je dodao da se Turska zalaže za smanjivanje napetosti između Rusije i SAD povodom krize u Siriji.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.