Eksplozije u Turskoj, 40 mrtvih

Izvor: Mondo, 11.Maj.2013, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozije u Turskoj, 40 mrtvih

U eksplozijama dva automobila bombe koje su danas potresle turski grad na granici sa Sirijom broj poginulih porastao je na 40, saopštili su zvaničnici. Povređeno je oko 100 ljudi.

Turski ministar unutrašnjih poslova Muamer Guler rekao je da su se eksplozije dogodile u gradu Rejhanli, prenela je turska tv stanica NTV.

Uzrok dve eksplozije su automobili bombe, prenosi AP.

Turski mediji javili su >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nešto ranije da su četiri eksplozije odjeknule u blizini zgrade lokalne uprave u gradu Rejhanli, u južnoj turskoj provinciji Hataj, prenosi Rojters.

Premijer Turske Redžep Tajip Erdogan rekao je da bi eksplozije mogle biti povezane sa Sirijom gde se vodi građanski rat.

U oblasti gde su eksplodirali automobili bombe ima između 20.000 i 25.000 sirijskih izbeglica, i kako je rekao Erdogan, "moguće je da ima onih koji bi želeli da podstaknu tenzije".

On je, međutim, takođe rekao da postoji mogućnost da su eksplozije povezane sa mirovnim pregovorima koje Turska vodi sa kurdskim pobunjenicima a čiji je cilj okončanje gotovo 30-godišnjeg konflikta, prenosi AP.

Za sada, međutim, nije poznato da li je eksplozija automobila bombi u nekoj vezi sa situacijom u Siriji.



(MONDO/Tanjug, foto: Beta/AP Photo/Anadolu Agency, Cem Genco)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

U eksplozijama u Turskoj 40 mrtvih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Maj.2013

Broj poginulih u eksplozijama dva auta bombe koje su danas potresle turski grad na granici sa Sirijom porastao je na 40, saopštili su zvaničnici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.