Džihadisti regrutovali najmanje 400 dece u Siriji

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Mar.2015, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džihadisti regrutovali najmanje 400 dece u Siriji

Džihadisti Islamske države (IS) regrutovali su najmanje 400 maloletne dece u Siriji u protekla tri meseca i takozvanu "mladunčad kalifata" podvrgavaju vojnoj obuci i tvrdokornoj indoktrinaciji, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava.

"Oni (džihadisti) koriste decu, jer je lako da im isperu mozak. Mogu od takve dece da stvore šta žele tako što ih sprečavaju da idu u školu i šalju u >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << školu IS", rekao je čelnik Obsevatorije Rami Abdul Rahman, prenela je agencija Rojters.

Observatorija navodi da su ta deca mlađa od 18 godina i da su regrutovana u blizini škola, džamija i na javnim mestima gde IS ubija i brutalno kažnjava lokalno stanovništvo.

Istovremeno, džihadisti ohrabruju roditelje da pošalju decu u njihove kampove za obuku ili ih regrutuju bez saglasnosti roditelja, često mameći decu novcem.

U tim kampovima deca uče da pucaju bojevom municijom, da se bore u vatrenim okršajima, da voze..., prenela je agencija Rojters.

Džihadisti takođe koriste decu kao doušnike ili stražare pri njihovih kampovima.

Obsevatorija navodi da džihadisti pružaju dobrodošlicu u svojim redovima i deci sa urođenim manama, navodi britanska agencija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džihadisti regrutovali 400 djece u Siriji

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Mar.2015

LONDON - Džihadisti Islamske države (IS) regrutovali su najmanje 400 maloljetne djece u Siriji u protekla tri mjeseca i takozvanu "mladunčad kalifata" podvrgavaju vojnoj obuci i tvrdokornoj indoktrinaciji, saopštila je danas Sirijska opservatorija za ljudska prava..."Oni (džihadisti) koriste djecu,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

ID otela 400 dece za tri meseca

Izvor: B92, 25.Mar.2015, 00:37

Džihadisti Islamske države regrutovali su najmanje 400 maloletne dece u Siriji u protekla tri meseca...ID takozvanu "mladunčad kalifata" podvrgavaju vojnoj obuci i tvrdokornoj indoktrinaciji, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava..."Oni (džihadisti) koriste decu, jer je lako da im...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.