Džihadisti Islamske države: Ubili smo petoricu ruskih vojnika kod Palmire

Izvor: Blic, 18.Mar.2016, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džihadisti Islamske države: Ubili smo petoricu ruskih vojnika kod Palmire

Takozvana Islamska država tvrdi da je ubila petoricu ruskih vojnika u sukobima u blizini drevnog sirijskog grada Palmire.

"Vojnici kalifata su, božjom milošću, ubili petoricu ruskih vojnika i šestoricu pripadnika sirijske armije", objavila je Islamska država.

Ta ekstremistička organizacija tvrdi i da je ubila nekoliko članova libanske šiitske >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << grupe Hezbulah u sukobima kod Palmire.

Sajt "Amak", povezan sa Islamskom državom, objavio je slične tvrdnje, navodeći da je jedan od ubijenih Rusa bio vojni savetnik.

Na tom sajtu je objavljen i video snimak na kom se vidi okrvavljeno telo muškarca u vojnoj uniformi, za kog se navodi da je vojni savetnik. Takođe se vidi puška "AK-74M", šlem, kompas kao i pakovanje zavoja na kom je tekst na ruskom jeziku.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.