Dva američka borbena aviona letela opasno blizu ruskih vojnih aviona u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 16.Avg.2023, 00:17

Dva američka borbena aviona letela opasno blizu ruskih vojnih aviona u Siriji

 
Dva borbena aviona F-35 koalicije predvođene SAD letela su u neposrednoj blizini aviona Su-35 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u Siriji, saopštio je kontra-admiral Vadim Kulit, zamenik načelnika ruskog Centra za pomirenje suprotstavljenih strana u Siriji (odeljenje ruskog ministarstva odbrane).
„Između 12:35 i 12:50 po moskovskom vremenu 14. avgusta, dva borbena aviona F-35 koalicije opasno su se približila dva aviona Su-35 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na visini od oko 9.100 metara, u Al-Tanfu. Ruski avioni su obavljali redovni let duž južne granice Sirije“, izjavio je zvaničnik. „Ruski piloti su pokazali visok stepen profesionalizma, odmah preduzevši neophodne mere da spreče sudar sa koalicionim avionima“, dodao je on. Prema Kulitovim rečima, manevri koalicije stvaraju tenzije u vazdušnom prostoru Sirije i mogu dovesti do vazdušnih incidenata i katastrofa.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Pogledaj vesti o: Sirija,   Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.