Druga runda mirovnih pregovora o Siriji počinje danas u Ženevi

Izvor: Blic, 10.Feb.2014, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Druga runda mirovnih pregovora o Siriji počinje danas u Ženevi

Nova, druga runda mirovnih pregovora predstavnika Sirijske vlade i opozicije trebalo da bi danas počnu u Ženevi, najavio je britanski BBC.

Prva runda pregovora završena je prošlog meseca bez jasnog dogovora, dok su obe strane "trgovale teškim rečima", mada posrednik Ujedinjenih nacija u mirovnim pregovorima Lahdar Brahimi ocenio da je "neki zajednički imenitelj postignut".

Zvanična delegacija vlade Sirije doputovala je sinoć u Ženevu i očekuje se dolazak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << delegacije Nacionalne koalicije opozicionih i revolucionarnih snaga Sirije.

Sastav pregovarača u drugoj rundi je nepromenjen - na čelu vladine delegacije je šef sirijske diplomatije Valid Mualem, uime Koalicije nastupa njihov lider Ahmed al-Džarba, a pregovarači su i Bašar Džafari i član rukovodstva Koalicije Hadi al-Bahra.

Prethodna runda razgovora u Švajcarskoj u okviru međunarodne konferencije "Ženeva-2" trajala je osam dana i okončana je 31. januara, bez jasnih rezultata.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.